BIO

.
Högtrycket Performance startade en sorglig höst 2017 i en lägenhet på Högtrycksgatan i Göteborg. Vilsna och förvirrade började vi prata om hur praktiskt det vore med en klinik för brustna hjärtan, en plats där du kunde bli inlagd, helad och läkt. Samtalen ledde till det som hösten 2018 skulle komma att bli Medea Day Spa. 

Medea Day Spa hade premiär i november 2018 i Kulturtemplet, samt spelade senare på festivalen Underjorden Klingar. Sommaren 2019 tog vi en paus från hjärtesorgen och gick över till klimatångesten - ett samarbete med klimaträttviseorganisationen Jordens Vänner. Verket döpte vi till Gaia Rehab Center vilket repeterades på residens på Teaterambulansen på Gotland och visades sedan på Almedalsveckan och Bokmässan. I början på 2020 öppnade vi upp Medea Day Spa på nytt - och 48 nya hjärtan fick besöka spat. 

Högtrycket Performance består av:

Linda Brelin & Vivi Lindberg - Koncept, skådespeleri, manus, regi

Samarbeten:

Casper Törneman - Ljusdesigner

Cicely Irvine - Ljuddesigner

Camilla Brandslet - Mask & peruk-designer

Följs oss på Instragram & Facebook!


Aktuellt:

Under sommaren 2020 var vi en del av Paradiso-festivalen med UngaTur, samt på Stockholm Fringe Festival med "Medea Day Spa - Home Edition". För tillgång till verket maila medeadayspa@gmail.com. Vi skulle även varit en del av Bergen Fringe Festival och Kulturkalaset i Göteborg om det inte blivit pandemi. 

Vi är i även uppstarsfasen av verket PANDORAS RETREAT - ett retreat för hemligheter med inspiration från myten om Pandoras Ask. Stay tuned. 

NOMINERINGAR:

Innovation in Performance - Stockholm Fringe Festival 2020

PRESS:

Miljötidningen

Gotlands Allehanda

KulturUngdom

SVT Kulturnyheter - Inslag om Gaia Rehab Center på Almedalsveckan