BIO

.
Högtrycket Performance startade en sorglig höst 2017 i en lägenhet på Högtrycksgatan i Göteborg. Vilsna och förvirrade började vi prata om hur praktiskt det vore med en klinik för brustna hjärtan, en plats där du kunde bli inlagd, helad och läkt. Samtalen ledde till det som hösten 2018 skulle komma att bli Medea Day Spa. 

Medea Day Spa hade premiär i november 2018 i Kulturtemplet, samt spelade senare på festivalen Underjorden Klingar. Sommaren 2019 tog vi en paus från hjärtesorgen och gick över till klimatångesten - ett samarbete med klimaträttviseorganisationen Jordens Vänner. Verket döpte vi till Gaia Rehab Center vilket repeterades på residens på Teaterambulansen på Gotland och visades sedan på Almedalsveckan och Bokmässan. I början på 2020 öppnade vi upp Medea Day Spa på nytt - och 48 nya hjärtan fick besöka spat. 

Följs oss på Instragram & Facebook!

Kommande föreställningar: 

Framöver kan ni se oss på Paradiso-festivalen, Kulturkalaset, Stockholm Fringe Festival samt Bergen Fringe Festival. Mer info kommer.

Vi är även i uppstarsfasen av verket PANDORAS RETREAT - ett retreat för hemligheter med inspiration från myten om Pandoras Ask. Stay tuned. 

PRESS:

Miljötidningen

Gotlands Allehanda

KulturUngdom

SVT Kulturnyheter - Inslag om Gaia Rehab Center på Almedalen